Psychology and Square Foot Condominium

1569 words 7 pages
ASSIGNMENT ONE – SPRING 2013
What is the best research method to answer the following questions (items 1 - 8)?

1. What would lead a person to murder more than 20 children and adults at a school?
ANSWER: Case study method.

2-3. How many drivers exceed the speed limit on the interstate on a typical weekday? (Note: We could use several methods to answer this question. Select the best method and explain why it is the best method.)
ANSWER: Naturalistic observation is the best method because the best way to obtain this figure is to count the number of drivers exceeding the speed limit without intervening.

4. Does the color of a car (red) cause it to be ticketed for speeding more often than cars of other colors (e.g., white,
…show more content…
To what type of psychologist (looking for a specialty) will the physician send Alice (NOTE: not a clinical psychologist)?
ANSWER: Psychiatrists

28. At which university did Milgram conduct his campus research?
ANSWER: Yale

29. What was the highest level of shock on Milgram’s “shock” machine?
ANSWER: 450 volts

30. Milgram conducted other research on six degrees of __________.
ANSWER: Separation

31. What percentage of Milgram’s participants refused to give the highest voltage level
(in his first experiment)?
ANSWER: 45%

32. How many psychology courses did Milgram take as an undergraduate?
ANSWER: None

33. According to Milgram, are men or women more obedient?
ANSWER: Men and women are very similar when it comes to obedience.

34-38. Describe the reactions of people in the videos you viewed on Milgram’s Obedience to Authority study. Do you think you would react in a similar manner? Why? What does Milgram’s research predict concerning how you would react and what you would do? How did watching this video clip make you feel?
ANSWER: The people in the video clip, obviously, did not like when they thought that they were hurting the individual in the test room. Some were not nearly as alarmed as other, but majority some at least a general concern for the other persons well being. I think that my immediate reaction, if I

Related

  • abnormal psychology
    4585 words | 19 pages
  • Consumer Psychology and Marketing
    859 words | 4 pages
  • Theory of Errors and Least Squares Adjustment
    4763 words | 20 pages
  • Chapter 2 Biology and Psychology
    9082 words | 37 pages
  • History of Psychology
    1425 words | 6 pages
  • Fields in Psychology
    1787 words | 8 pages
  • Foot Locker, Inc
    8892 words | 36 pages
  • Statistics: Shoe Size and Foot
    1477 words | 6 pages
  • Cross Cultural Psychology
    1157 words | 5 pages
  • Psychology
    1047 words | 5 pages