Cs Programming Chapter 1

2450 words 10 pages
Chapter 1: An Overview of Computers and Programming

TRUE/FALSE

1. Every programming language has rules governing its word usage and punctuation.

ANS: T PTS: 1

2. Professional computer programmers write programs to satisfy their own needs.

ANS: F PTS: 1

3. The heart of the programming process lies in planning the program’s logic.

ANS: T PTS: 1

4. Once a program is completed, it is ready for the organization to use.

ANS: F PTS: 1

5. Alan Turing is often regarded as the first programmer.

ANS: F PTS: 1

6. Charles Babbage incorporated vacuum tube technology in the Analytical Engine.

ANS: F

7. MS-DOS is the kernel of the operating system residing in the Macintosh.

ANS: F

8. The World Wide Web is identical to the Internet.
…show more content…
ANS: EOF

10. You represent a decision in a flowchart by drawing a decision symbol, which is shaped like a ____.
ANS: Diamond


MATCHING

Match each item with a statement below.
a.|volatile memory|f.|pseudocode|
b.|software|g.|hardware|
c.|syntax error|h.|flowchart|
d.|machine language|i.|Flowlines|
e.|sentinel|
j. internet||
j.

1. Equipment, or the physical devices, associated with a computer

2. Instructions that tell the computer what to do

3. Contents are lost when the computer is turned off or loses power

4. Represents the millions of on/off circuits within the computer

5. Incorrectly spelled words or reversing the proper order of two words in a computer program

6. Pictorial representation of the logical steps it takes to solve a problem

7. English-like representation of the logical steps it takes to solve a problem

8. Used to show the correct sequence of statements

9. Preselected value that stops the execution of a program
10. A network of networks

1. ANS: G PTS: 1

2. ANS: B PTS: 1

3. ANS: A PTS: 1

4. ANS: D PTS: 1

5. ANS: C PTS: 1

6. ANS: H PTS: 1

7. ANS: F PTS: 1

8. ANS: I PTS: 1

9. ANS: E PTS: 1
10. ANS: J

SHORT ANSWER

1. Describe internal and permanent storage.

ANS:
When you type program instructions, they are stored in computer memory, which is a computer’s temporary, internal storage. Internal storage is volatile—its contents are lost when the computer is turned off or loses power.

Related

  • Cs Programming Chapter 1
    2450 words | 10 pages
  • Chapter 1-6 assignment
    3942 words | 16 pages
  • Quantitative Chapter 1 and 2
    907 words | 4 pages
  • Assignment 1 Cs 782
    950 words | 4 pages
  • Chapter 1 - Operations Management
    1270 words | 6 pages
  • Review Questions: Chapter 1
    2493 words | 10 pages
  • Wage and Salary Chapter 1
    12471 words | 50 pages
  • Chapter 1 Lab
    862 words | 4 pages
  • Chapter 1 Questionspdf
    1688 words | 7 pages
  • Chapter 1 Canteen Thesis
    1546 words | 7 pages