T Est Bank-Project Managment

2683 words 11 pages
Chapter 1: An Introduction to Project, Program, and Portfolio Management

TRUE/FALSE

1. In the past, project management primarily focused on providing schedule and resource data to top management in the military and construction industries.

ANS: T PTS: 1 REF: 2

2. Most organizations claim that project management delivers higher profit margins at the expense of worker morale.

ANS: F PTS: 1 REF: 3-4

3. The term “operations” refers to work done in an organization to sustain a business.

ANS: T PTS: 1 REF: 4

4. A project has a definite beginning and a definite end.

ANS: T PTS: 1 REF: 4

5. The targets for scope, time, and cost are defined in the middle of a project.

ANS: F PTS: 1 REF: 6

6. Projects
…show more content…
Two important concepts that help projects meet enterprise goals are the use of programs and project ____ management.
a.|waste|c.|means|
b.|portfolio|d.|promotion|

ANS: B PTS: 1 REF: 13

16. Given a program for building one hundred residential single family homes in a particular neighborhood, each home is a separate ____ for a specific homeowner.
a.|project|c.|sponsorship|
b.|program|d.|scope|

ANS: A PTS: 1 REF: 14

17. A program ____ provides leadership and direction for the project managers heading the projects within the program.
a.|director|c.|facilitator|
b.|organizer|d.|manager|

ANS: D PTS: 1 REF: 15

18. Portfolio managers help their organizations make wise investment decisions by helping to select and analyze projects from a(n)____ perspective.
a.|tactical|c.|short-term|
b.|strategic|d.|anticipatory|

ANS: B PTS: 1 REF: 15

19. Individual projects often address ____ goals, whereas project portfolio management addresses strategic goals.
a.|program|c.|tactical|
b.|long-term|d.|minor|

ANS: C PTS: 1 REF: 15

20. Pacific Edge Software’s product manager, Eric Burke, defines project ____ management as “the continuous process of selecting and managing the optimum set of project initiatives that deliver maximum business value.”
a.|core|c.|return|
b.|portfolio|d.|option|

ANS: B PTS: 1 REF: 15

21. By grouping projects into ____, organizations can better tie their projects to meeting

Related

  • National Bank
    19825 words | 80 pages
  • Wgu Est 1 Ethics in Business
    933 words | 4 pages
  • MGT 437 PROJECT MANAGMENT Complete Class Includes All DQs Individual and Team Assignments UOP Latest
    1771 words | 8 pages
  • Est Cola
    3543 words | 15 pages
  • Chemical Bank
    1306 words | 6 pages
  • EST 1 Task 310.2.1-05
    1053 words | 5 pages
  • At&T Project Management Center of Excellence Communications Leader Promotes Project Management Leadership
    3460 words | 14 pages
  • Askari Bank: A Leading Pakistani Bank
    7442 words | 30 pages
  • Acc 201 Project 1 Bank Memo
    1221 words | 5 pages
  • The Grande General Store, Est.1948
    1272 words | 6 pages